Loistaessa menestys seuraa pyytämättä.

Palvelumme

Kiertotalous liiketoiminnassa

Valmistaudu tulevaisuuteen

Jokaisen yrityksen lähtötilanne, strategia, asiakkaat, tuotteet ja palvelut sekä kumppaniverkosto ovat aina ainutlaatuisia, siksi tarvitaan räätälöity ote tekemiseen. Vahvalla käytännön kokemuksellamme löydämme juuri sinun yrityksellesi parhaan tavan löytää uudet mahdollisuudet kiertotalousajattelun avulla. Kiertotalouden perusperiaatteisiin ja liiketoimintamalleihin kannattaa tutustua Edelläkävijän oppaamme avulla, ja me rakennamme kanssasi väylän kasvuun.

Palveluihimme kuuluvat mm.


Circular Design

Boostia tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen

Miten sinä voit hyödyntää kiertotaloutta kasvun ja innovaation tukena? Ethican asiantuntijuuden ja työkalujen avulla löydämme yhdessä parhaat keinot, joilla yrityksesi saa lisää elinvoimaa ja varmistaa paikkansa tulevaisuuden johtotähtenä. Circular design eli kiertotalouden mukainen suunnittelu on konkreettinen ja kattava lähestymistapa, jonka avulla suunnittelemme markkinoita valloittavia tuote -ja palvelukonsepteja!

Helppo ja kokonaisvaltainen lähtölaukaisu voidaan toteuttaa esimerkiksi Ecodesign sprintillä! Sprintin lisäksi tarjoamme:


Cradle to Cradle -tuotesertifiointi

Kansainvälistä kilpailuetua tuotteillesi

Haluatko nostaa yrityksesi toiminnan täysin uudelle tasolle? Kiertotalouden periaatteille pohjautuva kansainvälinen Cradle to Cradle Certified™ -sertifiointiprosessi on systemaattinen kehittämisprosessi edelläkävijäyrityksille. Prosessin lopussa voit halutessasi hakea arvostettua ja kansainvälisesti tunnettua Cradle to Cradle Certified™  -merkkiä tuotteellesi.

Cradle to Cradle tuotesertifiointi on loistava tapa kiilata kiertotalouden edelläkävijäksi, ja välittää siitä voimakas viesti asiakkaillesi!

Tuotearvioinnit tehdään aina Cradle to Cradle Products Innovation -instituutin akkreditoiman asessoijan, Accredited Assessment Body, toimesta. Instituutti tarkastaa raportit, myöntää sertifioinnit, sekä antaa luvan Cradle to Cradle Certified™ -merkin käyttöön. Ethica toimii akreditoidun assessoijan kumppanina Suomessa, kerää dataa, auttaa roadmappien ja optimointistrategioiden rakentamisessa sekä toimii linkkinä ja yhteyshenkilönä sertifiointiprosessissa.

Sertifiointiprosessi ohjaa suunnittelijoita ja valmistajia jatkuvan kehittämisen prosessin läpi viiden eri laatukategorian näkökulmasta:

1. materiaalien puhtaus ja turvallisuus
2. uudelleen käytettävyys
3. uusiutuva energia ja päästöt
4. vedenkäytön hallinta ja
5. sosiaalinen oikeudenmukaisuus

Lue lisää sertifiointi-prosessista täältä.


Kiertotalous aluekehittämisessä

Kestävää kasvua kiertotalouden siivittämänä

Jo usean tutkimuksen mukaan kiertotalouden toimintamallit ovat välttämättömiä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Samaan aikaan kiertotalous tuo uusia kasvun mahdollisuuksia yrityksille.

Ethica voi auttaa sinua kaupungin/kunnan ilmastotavoitteiden ja resurssiviisaustiekarttojen toteuttamisessa, yritysyhteistyön rakentamisessa ja liiketoiminnan kehittämisessä sekä uusien asuinalueiden, kortteleiden tai kiinteistöjen suunnittelussa kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Ethican Circular City -konsepti tarjoaa kokonaisvaltaisen lähestymistavan kaupungeille, kunnille ja aluekehitysorganisaatioille. Kehitystyömme lähtee aina uniikeista paikallisista vahvuuksista ja tavoitteista.

Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan esimerkiksi seuraavista palveluistamme:

• alueellisen kiertotalouspotentiaalin selvittäminen ja toimintasuunnitelman laatiminen
• uuden kaupunkialueen suunnittelu, ks. Hiedanrannan projekti
• kiertotalouden liiketoimintaekosysteemien ja kiertotalousliiketoiminnan kehittäminen

Lue täältä kuinka kiertotalous tuodaan osaksi aluesuunnittelua rakennesuunnitelman avulla ja miten rakentamiseen liittyvä kiertotalous otetaan mukaan kaavoitukseen.


Kiertotalousviestintä ja -julkaisut

Viesti tavalla joka inspiroi asiakastasi

Onko sinulla haasteita pukea kiertotalouden mukainen toiminta houkuttelevaksi viestiksi? Kun tarvitset sparrausapua sisältöjen tuottamisessa ja lisää ymmärrystä kiertotalousnarratiivista me pidämme huolen siitä, että viestisi on selkeä ja tukee brändiä. Tai heitä meille kiertotalouteen liittyvä haaste ja me otamme asioista selvää puolestasi. Laaja ja raudanluja kiertotalousosaamisemme on takuu siitä, että faktat ovat paikoillaan, näkemys kohdillaan ja lukija inspiroituu lukemastaan. Tule ongelman kanssa ovestamme sisään ja lähde täydellisesti jäsennelty, tutkittu ja kirjallisesti muotoiltu vastaus kainalossasi ulos.

Tutustu kiertotalousviestintään esimerkiksi Relooping Fashion -projektin avulla.