Lilli Linkola

“Luonnon ekosysteemit toimivat jo kiertotaloudessa!”

Yltäkylläisyyden aika ei ole ohi. Kun sovellamme luonnollisten ekosysteemien toimintaperiaatteita yhteiskunnan ja teollisuuden kehitykseen löydämme itsemme pian maailmasta, jossa kuluttaminen luo raaka-aineita ja resursseja. Tällaisessa ympäristössä yrityksen on helppo kasvaa.

Olen opiskellut ja kehittänyt työelämässä kiertotaloutta vuodesta 2008. Ennen kuin aloitin Ethicassa tein töitä Sitrassa, Helsingin Kaupungilla, Green Building Council Finlandissa ja myös start-up yrittäjänä. Projektieni aiheita olivat mm. teolliset symbioosit, resurssiviisas kaupunkikehittäminen, asumisen vähähiiliset ratkaisut ja avoimen datan sovellukset. Olen pohjakoulutukseltani insinööri ja suoritin monitieteellisen teollisen ekologian master of science -tutkinnon Hollannissa.

Ethicassa autan yrityksiä ja organisaatiota kehittämään toimintaansa kohti kiertotaloutta. Teen töitä erityisesti rakentamisen ja rakennetun ympäristön ratkaisujen parissa, mutta myös muut teemat biotalouden kehittämisestä elektroniikkateollisuuden suljettuihin kiertoihin kiinnostavat minua. Kiertotalouden ajattelumallit ja systeemitason periaatteet kun ovat sovellettavissa lähes kaikille aloille. Ja mikä parasta, niistä hyötyvät kaikki.