Anne Raudaskoski

“Kiertotalous on paras tapa rakentaa tulevaisuutta.”

Tulevaisuus tulee olemaan kiertotalouden mukainen – se on selvää. Perustimme Paulan kanssa Ethican, koska meillä oli kunnianhimoinen visio siitä, miten haluamme auttaa yrityksiä tekemään parempaa bisnestä kaikilla mittareilla.

Toimin aiemmin Westminsterin yliopiston vastuullisuuspäällikkönä Lontoossa, missä pääsin kehittämään sustainability -ohjelmaa strategisella tasolla ja vahvistamaan erityisesti organisaation kilpailuetua tämän ajattelun kautta. Olen kasvattanut kansainvälisiä verkostojani Lontoon vuosistani lähtien, ja viime aikaisten Ethican ulkomaan projektien kautta kontaktiverkostoni ja tietysti kansainvälinen näkemykseni kiertotaloudesta ovat vahvistuneet entisestään. Tämä on hieno juttu, koska näitä verkostoja pystymme hyödyntämään laaja-alaisesti asiakkaidemme eduksi.

Ethicassa roolini on uusien konseptien kehittäminen erityisesti kiertotaloussuunnittelun (circular design), liiketoimintamallien sekä asiakaskokemuksen näkökulmasta. Vedän myös paljon asiakastyöpajoja ja käyn puhumassa kiertotalouden mahdollisuuksista säännöllisesti erilaisissa asiantuntija- ja verkostoitumistilaisuuksissa.

Kiertotalous saa minut syttymään kerta toisensa jälkeen, koska se antaa kaikille organisaatioille loistavia työkaluja systeemitason sekä yksittäisen tuotteen ja palvelun suunnitteluun.