Ethica valittu kiertotalousasiantuntijaksi Reunion -saarelle

17.9.2016

Intian valtameren sydämessä on Ranskan kaukaisin alue, vastakohtien Reunion -saari. Vaikka saari on pieni ja siellä on luonnonvaroja vain niukalti, on se yksi EU:n nopeimmin talouden ja väestön suhteen kasvavia alueita. Tämän yhtälön tuloksena saaren kantokyvyn kestävyys on vaarassa.

Tämä haaste on samalla suuri mahdollisuus suunnitella ja testata pilottiratkaisuja, joita voidaan hyödyntää muilla vastaavan kaltaisilla alueilla. Tämä on lähtökohta Reunionin Smart Specialization strategialle (S3), jonka visiona on että saari voisi toimia living lab -testialustana trooppiselle ekologiselle taloudelle.

Vauhdittaakseen tätä kehitystä Reunion -saari etsii monialaisia kumppanuuksia, joiden kautta uusia, kokonaisvaltaisia ratkaisuja voidaan kehittää. Osana tätä työtä Nexa, alueellinen kehitysyhtiö, järjestää kansainvälisen kiertotalousfoorumin.

Ethica valittiin ainoana suomalaisena yhdeksi asiantuntijaksi kymmenen muun kansainvälisen asiantuntijan kanssa työstämään Reunionin kiertotalouteen liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia.

Kiertotalousfoorumi pidetään 26.-30.9. Lisää tietoa foorumista (ranskaksi).