Ethica esitteli suomalaista kiertotalousosaamista Pekingissä

11.12.2017

 

Pekingissä järjestettiin 7.-8.12. “Innovation Beijing” foorumi, johon osallistui Pekingin kaupungin sekä Kiinan ministeriöiden, yliopistojen ja yritysten edustajia. Foorumin järjesti Pekingin Tiede- ja Teknologia Akatemia yhteistyössä Saksan Fraunhofer Instituutin kanssa. Ethica sai kutsun foorumiin kertomaan kiertotalouden mahdollisuuksista innovaatiotoiminnan vauhdittajana. Ethica esitteli puheenvuorossaan suomalaisia kiertotalousratkaisuja ja kiinnostavimpia case-esimerkkejä, ja kertoi paneelikeskustelussa mistä Pekingin kannattaisi lähteä kiertotalouskehittämisessä liikeelle.

Konferenssissa kuultujen puheiden keskiössä oli Kiinan tavoite nousta maailman johtavien korkean teknologian maiden joukkoon. Pekingin kaupungille halutaan entistä suurempi rooli myös Kiinan tiede- ja teknologiakeskuksena. Innovaatiotoiminnan vauhdittamisessa tiedeyhteisön edustajat korostivat tiedeyhteisön ja yritysten yhteistyötä, avoimuuden lisäämistä, laadun nostamista, ja alkuperäisten innovaatioiden merkitystä arvonluomisessa.

Kiertotaloudessa osallistujia kiinnosti erityisesti mahdollisuus ratkaista urbaanien ympäristöjen haasteita korkean teknologian ratkaisuilla. Ethica sopi kiertotalousyhteistyöstä tilaisuuden järjestäneen Pekingin Tiede- ja Teknologia Akatemian kanssa. Myös paikalla olleet yliopistojen edustajat olivat kiertotaloudesta hyvin kiinnostuneita. “Saa nähdä millaista jatkoyhteistyötä vierailusta seuraa, mutta nyt on ainakin paljon hyviä kontakteja joiden kanssa jatkaa keskustelua. Tarvetta sekä kiertotalouden asiantuntijapalveluille että teknologiaratkaisuille on Kiinassa valtavasti.” Foorumissa puhunut Anne Raudaskoski summaroi konferenssin antia.