EcoDesignia ja biomimiikkaa: laitetaanko tuotekehityksen kovimmat yhteen?

26.6.2018

Nyt kannattaa olla tarkkana! Äskettäin julkaistiin tämän hetken kovimmat ja fresseimmät tuote- ja palvelusuunnittelun työkalut liiketoiminnan kehittämiseen.

EcoDesign Guide

Sustainability Guide by EcoDesign Circle © SVID, Swedish Industrial Design Foundation 2018

 

Ethica on tehnyt kiertotalouden mukaisen suunnittelun eli Circular/Eco Designin ja erityisesti eurooppalaisen EcoDesign Circle -hankkeen parissa töitä monella rintamalla viime kuukaudet. Anne on vetänyt EcoDesign Sprinttejä lukuisten yritysten kanssa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Tapani puolestaan on työskennellyt hyvin tiiviisti SVID:in eli Swedish Industrial Design Foundation kanssa tänä vuonna. Työn alla on ollut EcoDesign Guide, joka on osa laajempaa Sustainability Guide:a.

Sivustolta löydät kattavan EcoDesign Guiden, jossa käydään läpi mm. suunnitteluun, materiaalien valintaan ja kehittämiseen, valmistukseen ja tuotteistukseen syventäviä aihealuekuvauksia sekä ladattavia opasmateriaaleja. Koko opas on kuvitettu selkein ja aihetta hyvin avaavin kuvin. Lisäksi sivultolta löytyy inspiroivia videoita, joissa edelläkävijät kertovat toiminnastaan.


Sustainability Guide by EcoDesign Circle © SVID, Swedish Industrial Design Foundation 2018

Biomimiikka pohjoismaissa

Pohjoismainen ministerineuvosto julkaisi 20.6. Biomimicry in the Nordic Countries – Nordic working paper:n, joka on Ethican Lillin koordinoima pohjoismainen yhteistyöselvitys biomimiikasta. Mitä biomimiikka on ja miten se linkittyy EcoDesigniin? Miten se on käytössä ja mitä uusia mahdollisuuksia se tarjoaa? Lataa kesälukemiston helmi alla olevasta linkistä:

Biomimicry in the Nordic Countries

Kiinnostipa sitten biomimiikka tai kiertotalouden mukainen tuote/palvelusuunnittelu, meihin kannattaa olla yhteydessä. Opastamme ja autamme suunnittelussa ja työkalujen integroinnissa omaan liiketoimintaan!