Loistaessa menestys seuraa pyytämättä.

Palvelumme

Mitä kiertotalous on?

Kiertotalous tarkoittaa systeemien, tuotteiden ja palveluiden suunnittelemista siten, että arvon säilyttäminen mahdollisimman pitkään on kannattavaa ja luo uutta liiketoimintaa. Asiakkaillamme on paras osaaminen omasta liiketoiminnastaan, me autamme heitä loistamaan myös tulevaisuudessa kiertotalouden keinoin.

Kiertotalouden mukainen suunnittelu on kaiken lähtökohtana. Uudet liiketoimintamallit ja palvelukonseptit lisäävät tuotteiden ja tavaroiden käyttöastetta ja elinikää, ja mahdollistavat pidemmän asiakassuhteen sekä jatkuvamman kassavirran tuotteiden elinkaaren eri vaiheista.

Mitään ei hukata, vaan kaikki sivuvirrat hyödynnetään raaka-aineena. Asiakas ja loppukäyttäjä on kiertotalouden moottori, joten asiakassuhteen muutos ja uudenlainen arvolupaus on kiertotaloudessa ja siitä viestimisessä keskeistä. Kunnille ja kaupungeille kiertotalouden viitekehys tarjoaa uudenlaisen lähestymistavan alue- ja elinkeinokehittämiseen.

Kiertotalouden kuusi pääperiaatetta.

 

Ethica 1: Kiertotalousstrategia

Palvelu organisaatioille, jotka haluavat tietää mikä kannattaa

Jokaisen tässä ajassa toimivan organisaation tulisi tuntea kiertotalouden pääperiaatteet ja ymmärtää miten kiertotalous muuttaa omaa toimintaympäristöä. Kattava kiertotalousstrategia on paras tapa varmistaa uusien mahdollisuuksien hyödyntäminen edelläkävijöiden joukossa. Jokaisen organisaation polku on kuitenkin erilainen; siksi tarvitaan sekä vahvaa systeemitason näkemystä että kykyä löytää omalle organisaatiolle sopivimmat kiertotalouden liiketoimintamallit, design-strategiat ja palvelukonseptit.

Huolella mietityt askelmerkit vauhdittavat kehitystyötä, auttavat koko organisaatiota sekä yhteistyökumppaneita katsomaan samaan suuntaan ja luovat vahvan pohjan kasvulle. Kiertotalousstrategia –palveluumme kuuluu:

Ethica 2: Aluekehitys

Aluekehittämistä kiertotalouden potentiaalia hyödyntäen

Mistä löytää uusia vetovoimatekijöitä, miten houkutella alueelle yrityksiä, innostaa asukkaita ja boostata elinkeinoelämää myös kansainvälisesti huomioita herättävällä tavalla? Kiertotalouden viitekehys tarjoaa huiman mahdollisuuksien horisontin kunnille ja kaupungeille. Alueelliset toimijat voivat tukea paikallista elinkeinoelämää tarjoamalla kasvualustoja tuote/palveluinnovaatioille sekä kansainvälisille markkinoille tähtääville kiertotalousratkaisuille. Voimme olla asiantuntija-apunasi myös seuraavissa hankkeissa:

Ethica 3: Asiantuntijaselvitykset & julkaisut

Palvelu organisaatioille, jotka haluavat jakaa kiertotalouden viestiä.

Heitä meille kiertotalouteen liittyvä haaste ja me otamme asioista selvää puolestasi. Laaja ja raudanluja kiertotalousosaamisemme on takuu siitä, että faktat ovat paikoillaan, näkemys kohdillaan ja lukija inspiroituu lukemastaan. Kun tarvitset sparrausapua sisältöjen tuottamisessa, työstämme ne kanssasi pitäen huolen siitä, että viesti säilyy selkeänä ja kokonaisuus ehjänä. Tule ongelman kanssa ovestamme sisään ja lähde täydellisesti jäsennelty, tutkittu ja kirjallisesti muotoiltu vastaus kainalossasi ulos.

Ethica 4: Cradle to Cradle -sertifiointi

Palvelu organisaatioille, jotka haluavat nousta uudelle tasolle.

Haluatko nostaa yrityksesi toiminnan täysin uudelle tasolle? Kiertotalouden periaatteille pohjautuva kansainvälinen Cradle to Cradle Certified™ -sertifiointiprosessi on systemaattinen kehittämisprosessi edelläkävijäyrityksille. Prosessin lopussa voit halutessasi hakea arvostettua ja kansainvälisesti tunnettua Cradle to Cradle Certified™  -merkkiä tuotteellesi.

Tuotearvioinnit tehdään Vugge til Vugge:n toimesta, joka on Cradle to Cradle Products Innovation -instituutin akkreditoima asessoija, Accredited Assessment Body. Instituutti tarkastaa raportit, myöntää sertifioinnit, sekä antaa luvan Cradle to Cradle Certified™ -merkin käyttöön. Ethica toimii Vugge til Vuggen kumppanina Suomessa, kerää dataa, sekä toimii linkkinä ja yhteyshenkilönä sertifiointiprosessissa.

Sertifiointiprosessi ohjaa suunnittelijoita ja valmistajia jatkuvan kehittämisen prosessin läpi viiden eri laatukategorian näkökulmasta:

1. materiaalien terveys,
2. uudelleen käytettävyys,
3. uusiutuva energia ja päästöt,
4. vedenkäytön hallinta ja
5. sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Tämä palvelu on sinulle, joka haluat loistaa kiertotalouden tinkimättömänä edelläkävijänä, ja haluat tällä arvostetulla merkillä viestiä siitä myös asiakkaillesi!

Lue lisää sertifiointi-prosessista täältä.